nieuwsberichten

Opwaardering oude kern Spijkenisse in volle gang

Wethouder Gert-Jan 't Hart, Maasdelta-bestuurder René de Groot en Maasdelta-vestigingsmanager  Ron de Wit tekenden in oktober 2010 een samenwerkingsovereenkomst voor de opwaardering van de oude kern van Spijkenisse. Basis voor de overeenkomst is de visie van DN Urbland voor het gebied. Die visie zet in op herpositionering en versterking van Oud-Spijkenisse, waarmee een evenwicht tussen de oude kern en het nieuwe stadshart ontstaat.

Inmiddels is de revitalisatie van Oud-Spijkenisse in volle gang. In de Voorstraat, een vervallen winkelstraat, is al veel verbeterd: panden zijn opgeknapt en de openbare ruimte is vernieuwd.
In 2010 heeft DN Urbland een stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitplan opgesteld voor de Achterstraat  en 'Plein Versteeg'. Tijdens de volgende fase worden deze deelgebieden aangepakt. Uitgangspunt is het invullen van de gaten in het stadsweefsel, zodat de samenhang in de historische kern verder gestalte krijgt.

Op dit moment vindt de architectenselectie plaats voor de nieuwbouw aan de Achterstraat. In februari wordt aan één architectenbureau de opdracht gegeven om de plannen verder uit te werken


Klik hier als u meer wilt lezen over dit project.