Herinrichtingsplan Ploossche Park

Dit '70-er-jaren-park is gelegen in een wijk met een multiculturele samenstelling en voornamelijk huurwoningen. De basisinrichting van het park is opgewaardeerd door overtollige bomen en beplanting te verwijderen, oevers beter toegankelijk te maken en paden te voorzien van een nieuwe slijtlaag. De sleetse houten materialen van de bruggen en vlonders zijn vervangen door een familie van stalen leuningen en roosterelementen. Daarnaast zijn er diverse bijzondere elementen toegevoegd die het park extra kwaliteit geven: een stalen pad door het water, twee wijkspeelplaatsen en een vogeltuin bij het nieuw te bouwen zorgcomplex aan het park. Het plan is opgesteld in nauwe samenspraak met bewoners, opbouwwerkers en beheerders.


locatie:

programma:


opdrachtgever:

ontwerp:


looptijd:

status:

plantype:

Den Bosch

kwaliteitsverbetering in het kader van het Grote Stedenbeleid

gemeente Den Bosch

H. Dekker, J. Koers, S. Peschek, M. Vos, E. van der Schee, M. van Engelen

2004-2006

uitgevoerd

inrichtingsplan