nieuwsberichten

Buizengat Oost gepresenteerd aan de pers

In april is het door DN Urbland ontwikkelde stedenbouwkundige plan Buizengat Oost met trots gepresenteerd aan de lokale pers. Het concept van Buizengat Oost in Vlaardingen is 'wonen in parksfeer', direct grenzend aan het Oranjepark, het oudste park van Vlaardingen. Wethouder Hans Versluijs verwacht dat Buizengat Oost niets minder wordt dan 'de parel' van het centrum. In juni 2009 al ging de gemeenteraad akkoord met het plan. Vanaf dat moment heeft DN Urbland gewerkt aan het inrichtingsplan en het beeldkwaliteitplan waarin de openbare ruimte en de sfeer van de architectuur is gedefinieerd.


De woningen refereren naar de jaren 20-stijl van het Nieuwe Bouwen, met platte daken en dakoverstekken als kenmerkende details. Het gebied wordt autoluw ingericht: wegen zijn vormgegeven als karrensporen in het groen en auto's worden geparkeerd in ondergrondse garages. 


De volgende stap in de planontwikkeling is de keuze van ontwikkelaar(s) en architecten. Dit gebeurt in de vorm van een competitie. Naar verwachting kan de bouw in de loop van volgend jaar beginnen.


download hier de folder van Buizengat Oost (PDF 2.973kb)